DE 3de KAMER,brocante & cadeaus

Yankee Candle

Yankee Candle is de oudste en grootste fabrikant van geurkaarsen ter wereld en heeft zich opgewerkt tot marktleider op dit gebied. De productie van Yankee Candle bedraagt alleen al van de Large Jars meer dan één miljoen stuks per week! Het feit dat Yankee Candle voor al haar producten uitsluitend natuurlijke producten gebruikt waaraan geen chemische middelen worden toegevoegd, heeft zeker bijgedragen aan dit succes. De producten van Yankee Candle worden dan ook omschreven als "True to Live"!

Ashleigh & Burwood fragrance lamps

De Fragance Lamp vernietigd ongewenste geurtjes, zuivert en reinigt de lucht in de omgeving en laat daarna uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood in de ruimte achter.

 

 

Een Fragrance Lamp elimineert "slechte" luchtjes en reinigt de lucht via een proces dat catalytic oxidatie heet.

In de steen zitten metalen verwerkt, o.a. Platinum, deze metalen hebben een magnetische werking op elkaar.

Als de steen (in de pot) in gebruik is, wordt deze heel heet. Meer dan 200 graden C. Met deze hoge temperaturen vindt dat speciale proces (catalystische oxidatie) plaats in de steen.

Deze reactie zuivert de lucht en vernietigt vieze geurtjes in de omgeving.

Deze methode van luchtreiniging en zuivering stamt uit de 19e eeuw waar het in ziekenhuizen werd gebruikt om de lucht te zuiveren van geuren en bacteriën.

 

Nu profiteert u niet alleen van de reinigende werking van de Diffuser, maar kunt u ook nog eens genieten van uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood.

 

De Fragrance Lamp reinigt de lucht van o.a.;

- rookgeur (sigaretten)

- brandgeur

- etensgeuren

- dierengeuren en alle andere geuren die in een huis schuilen.

 

 

 

 

 

Scentchips

Met Scentchips maak je je huis nóg meer thuis. De kleurrijke producten zorgen voor een intens en kruidig aroma. Door verschillende geuren te combineren, ontstaat een persoonlijke mix. Gebruikt als potpourri geven ze een subtiele geur af. Gesmolten in een brander zorgen ze voor een intens aroma.

Hoe het begon
In 1979 begon een Amerikaans familiebedrijf met de productie van bijzonder geurkaarsjes: Scentchips®. Wat destijds begon als klein familiebedrijf, is uitgegroeid tot een grote onderneming met een internationaal bekend product. Vanaf 2011 is Scentchips® ook in Nederland verkrijgbaar. Het merk omvat inmiddels meerdere producten, met de kruidige aroma's als basis.

 

Maak van je huis je thuis
Met Scentchips maak je je huis, nog meer thuis. De kleurrijke producten zorgen voor een intens en kruidig aroma. Door verschillende geuren te combineren, ontstaat een persoonlijke mix.

Claus Porto

De oudste en meest prestigieuze zeepfabriek van Porto in Portugal. Claus Porto werd opgericht in 1887 door wereldberoemde chemici, Ferdinand Claus en Georges Schwedder. De twee Duitse stichters verkochten het bedrijf aan één van hun stafmedewerkers, Achilles de Brito. Onder zijn deskundige leiding bloeide het bedrijf en werd het de beste zeepfabriek ter wereld. Al spoedig kwamen beroemde parfum- en modehuizen uit Frankrijk, Engeland en Spanje naar Porto om hun zepen door Claus Porto te laten vervaardigen. De fabriek is nog steeds een familiebedrijf.

Bunzlau Castle

Het maken van gebruiksvoorwerpen van aardewerk ontstond als volkskunst in het toenmalige Duitse grensplaatsje Bunzlau en dateert al uit de Middeleeuwen. Tegenwoordig behoort dit stadje tot Polen, vlakbij de Duitse en Tsjechische grens en heet Boleslawiec.

Het aardewerk bestond uit kruiken en tafelgerei versierd met reliëf, welke aangebracht werd met witte klei. In dezelfde periode begon men te experimenteren met gekleurd glazuur, sponstechniekenen verschillende decoraties. Het aardwerk was erg gewild en vond daardoor zijn weg door heel Europa en mocht zelfs aan het hof van enkele koningen prijken.

Tegen het eind van de 19de eeuw startte de overheid van Polen een Keramische Vakschool om de ontwikkeling van deze kunst te stimuleren.

Aan het begin van de 20de eeuw werd "Pauwenoog" het herkenbare decor van het servies, zoals het nu nog steeds in de regio van Boleslawiec wordt gemaakt. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werden nog meer kleurrijke decoren toegevoegd.

Ceramika Artystyczna werd opgericht in 1950 en was een voortzetting van de voormalige fabriek "Paul und Sohn". Het is een bedrijf waar zeer bevlogen mensen traditioneel aardewerk met de inmiddels wereldbekende patronen vervaardigen.

De vele motieven, zoals bijvoorbeeld de stippen, rondjes, pauwenoog, maar ook alle andere patronen worden met de hand gedecoreerd. Elk product wordt voorzien van de initialen van de kunstenaar. Door de enorme verscheidenheid aan vormen en decoren past het servies in nagenoeg ieder interieur, van design tot landelijk of klassiek.

 

Door het gebruik van nieuwe materialen en technieken blijft de fabriek vernieuwend bezig en met de tijd meegroeien. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van ecologisch glazuur en van milieuvriendelijke verf die een verlaagd gehalte cadnium of lood bevat. Het aardewerk wordt gebakken op een temperatuur van 1300 graden Celsius. Het is daardoor zeer stoot- en breekvast.

 

Tegenwoordig bepalen ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid aan de Academie voor Fijne Kunst in Wroclaw het gezicht van het Bunzlau Castle aardewerk. Het serviesgoed is vooral bekend om zijn mokken en theepotten. Inmiddels is er een grote collectie voorhanden met borden, ovenschalen, bakvormen en niet te vergeten voorraadpotten en mooie dekschalen. Kortom teveel om op te noemen.

 

Op de site http://nl.bunzlaucastle.com/ staan de diverse producten en decors vermeld. Bovendien geeft de site een prima beeld van de vele mogelijkheden die het servies biedt.

Wajos likeuren

Wajos Likeuren zijn heerlijk! Geselecteerde vruchten- en notenmagie van het seizoen vormen de smaken van deze ingenieuze likeuren.

 

Marula likeur 

De Marulaboom groeit vooral in de warme vorstvrije regionen van Afrika. De boom kan 18 meter hoog worden. De vruchten van de boom, die tot twee ton vruchten kan leveren, hebben nog het meest weg van pruimen. De vruchten zijn lichtgeel van kleur. Het vitamine C gehalte van de vrucht, ligt vier keer hoger dan dit van een sinaasappel.

Deze vrucht is de basis van deze overheerlijke exotische likeur.

 

Amandel kersen likeur

Een likeur met de volle aroma van de Amareenkers, afgerond met de heerlijke smaak van amandel. Een unieke combinatie om puur van te genieten.

 

Vanille bitterkoekjes likeur

Wie kent niet de overheerlijke smaak van bitterkoekjes in combinatie met vanille?

Deze likeur is ook ideaal  te gebruiken bij desserts, zoals ijs en pudding. 

  

Cappuccino likeur

Lekker voor over een dessert of gewoon tussendoor.

Sterke aroma's die bekend zijn van een Cappuccino.

Probeer deze likeur ook eens met ijsklontjes, een ware tractatie!

 

Chocolade chililikeur

Voor de echte chocoholics!

Koffie en chocola, GENIETEN.  

 

Limoncello roomlikeur

Zoet van smaak, met een klein zuurtje van de limoen.

 

Champagne truffelroomlikeur

De topper van het Wajos assortiment is de Cahmpagne truffelroomlikeur.

Deze heeft een zachte roomsmaak, afgerond met Marc de Champagne en truffelaroma's.

 

 

Theo van Woerkom

Theo van Woerkom's confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe die volgens oud familie recept, al meer dan 130 jaar, confituren bereidt. Zij onderscheiden zich door handmatige bereidingswijze, het koken in open ketels en door het gebruik te maken van uitsluitend de beste grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen.

Al tijdens het aankopen van het fruit vindt er een zorgvuldige kwaliteitsselectie plaats. Alleen de beste volrijpe fruitsoorten komen in aanmerking voor het bereiden van de confituren.

Zo worden er gedurende het seizoen de fruitsoorten uit de streek verwerkt. Voor de verdere bereiding wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van uitsluitend de puurste grondstoffen als fijne kristalsuiker, vruchtenpectine en citroensap. Er worden absoluut geen glucose, conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. 

Het assortiment bestaat uit confituren, fruitbeleg zonder toegevoegde suiker, marmelades, vruchtenstropen en vruchtensauzen aangeboden in de nostalgische weckpotten.  

Sonewall Kitchen

De delicatessen van Stonewall Kitchen zijn een begrip. Dit Amerikaanse bedrijf brengt al vanaf 1991 de heerlijkste producten op de markt, zoals de wereld beroemde Country ketchup. Alle jams, chutneys, sauzen, marinades, salsa's zijn zonder toevoegingen. Kortom verantwoord genieten!  

Treasure Tea

Treasure Tea Company B.V. werd opgericht in 1949 door een telg uit een bekend geslacht van koffie-, thee- en tabakshandelaren. Een geslacht van keurmeesters, met een door ervaring gescherpt "zesde zintuig" voor de beste importkwaliteit.

Treasure Tea selecteert dan ook de fijnste theesoorten over de gehele wereld en stelt met grootste zorg de eigen melanges samen. Daarmee is een constante kwaliteit van het assortiment gegarandeerd.

Treasure Tea is dus al meer dan 50 jaar leverancier van kwaliteitstheeën. In onze proefkamer in Bleiswijk worden geselecteerde theesoorten zorgvuldig beoordeeld op smaak, geur en kleur. Zo maken wij aan de hand van de ons toegezonden monsters een keuze, waarna we alleen de beste partijen kopen. Op de theeveilingen van Calcutta en Cochin (India), Colombo (Sri Lanka), Jakarta (Indonesie) en Nairobi (Kenia). Maar ook rechtstreeks van de plantages in diverse theeproducerende landen.

 

Wij hebben nagenoeg 15 soorten in het assortiment waar onder;

 

- Earl Grey

- Pink Lady

- Assam broken orange pekoe

- Lemon grass

- Rooibos

- Rooibos met gebrande amandel

- Rooibos met kruiden

- Sencha groene thee

- Carribean Love dream

- Pruimen kaneel

- Pepermunt

 

 

Linum textiel

Linum is opgericht in Zweden en één van de meest gewaardeerde textielbedrijven van het land. De kernwaarden van Linum zijn design, functionaliteit en kwaliteit. Linum werkt met de meeste garens, naaitechnieken en kleuren. Hierdoor is de kwaliteit voor dagelijks gebruik en blijven de kleuren mooi, ook na veelvuldig wassen.

 

Linum recyceld 94% van het water dat ze gebruiken en zorgt ervoor dat bevuilt water niet in de omgeving terecht komt. In de productie zitten geen chemicaliën die slecht voor de gezondheid kunnen zijn.

 

 

 

page loading